9 Şubat 2017 Perşembe

Karbonhidratlar

Hiç yorum yok

Karbonhidratlar



Ana besin unsurlarından biri olan karbonhidratların temel görevi vücudun ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlamaktır.Sindirim sistemi, gıdalar yoluyla alınan karbonhidratı glikoza (kan şekeri) dönüştürür. Bu şeker organların çalışması, yeni hücre ve doku oluşumu için kullanılır. Şekerin fazlası, daha sonra ihtiyaç duyulduğunda kullanılmak üzere karaciğerde depolanır.
Karbonhidratlar “basit ve kompleks” karbonhidrat olarak 2’ye ayrılır. Basit karbonhidratlar meyveler, sebzeler, süt ve süt ürünlerinde bulunur. Rafine edilmiş ve işlemden geçirilmiş hazır gıda ürünlerinde de basit karbonhidrat bulunmaktadır.
Tam tahıl ekmekleri, kahvaltılık gevrekler, nişastalı sebzeler ve baklagiller ise kompleks karbonhidrat içerir. Kompleks karbonhidratlı yiyecekler aynı zamanda besin lifi bakımından zengindir.

- İmla Kurallarına Dikkat Edilmiştir
- Kaynaklar Tablolar ve Resimlerle Desteklenmiştir
- Büyük Küçük Harf Başlangıçlarına Dikkat Edilmiştir
- Güncel Müfredattır
- Yazıların Fontları Ve Renkleri Ayarlanmıştır
- Kaynakça Mevcuttur








Hiç yorum yok :

Yorum Gönder